Se še spomnite kaj ste hoteli postati kot mali junak

11. julij 2018

Se še spomnite kaj ste hoteli postati kot mali junak

Ko tako gledam male junake okrog sebe, me vedno prešine misel le kaj se dogaja v njihovih malih glavicah in kaj si želijo postati kot veliki junaki. Večina od nas smo že veliki junaki in imamo le še bežen spomin na to, kaj smo hoteli postati kot mali junaki. Tisto otroško nagajivost in radovednost pa še vedno radi uporabljamo, ker kaj pa je lepšega kot po svetu skakljati brez skrbi in poln veselja ter radoživosti.

Bralna pismenost je v vsaki družbi nujna, da lahko normalno funkcioniramo. Vsi tako radi kupujemo knjige našim malčkom in večinoma jih ob večerih skupaj prebiramo, otroci pa navdušeno poslušajo. Pred spanjem se skupaj skobacamo v posteljo in odidemo v svet domišljije. Vsi smo včasih presenečeni kaj vse se v knjigah dogaja in kako otroci z branjem povečujejo besedni zaklad. Za branje ni nikoli prezgodaj.

Dandanes vsi nekako iščemo unikatna darila, nekaj kar ostane in kar se ne bo otrok naveličal v dveh dneh. Mali junaki imajo rešitev za vas. To so otroške knjige in slikanice, v katerih lahko kot glavni junak nastopa prav vsak otrok, ta mali in ta velik. Izbrano knjigo (uf, odločitev je težka) že v postopku naročila oblikujete sami, določite spol, ime, celo izgled glavnega junaka. Hm, le kaj bi bil?  Glavni junak je res biti zakon. In ko to vse veste, izberete še svojo podobo, no ja, podobo svojega otroka, nečaka, vnuka...tistega kogar boste obdarili. Dodate osebno posvetilo, počakate nekaj dni in knjiga bo pri vas.

Mali junaki z vrhunskimi ilustracijami in prisrčnimi besedili vas čakajo tukaj https://malijunaki.si/ 

In konec koncev zakaj bi morali podariti knjigo samo otrokom, podarite jo sebi in se zapeljite nazaj v vaše otroštvo. Zagotavljam, nepozabno bo :)

Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket