Najlepša potovanja za knjigoljubce

24. september 2018

Najlepša potovanja za knjigoljubce

Te večkrat premami ideja, da bi združil potovanje in branje knjig? Tukaj nekaj idej, ko se boš naslednjič odpravil lahkih nog naokrog.

Brooklyn Parlor, Shinjuku, Tokyo

Brooklyn Parlor je prostorna kavarna-restavracija, ki te vabi, da se sprehodiš po divjini udobnega New Yorka in vedno znova in znova ti prebudi umetniške čute. V njej se nahajajo tri stene knjig in revij, katere lahko prebiraš, medtem ko srkaš svojo najljubšo kavo. To kavarno moraš obiskati, če obožuješ dobro knjigo, glasbo, kavo in pa seveda Brooklyn.

knjigarna

Na Škotskem lahko najameš stanovanje preko Airbnb in hkrati vodiš knjigarno

Bi si želeli preizkusiti v vodenju ljubke knjigarne in hkrati biti na dopustu? Sliši se prav prijetno. The Open Book je očarljiva knjigarna v središču Wigtowna na Škotskem in ima zgoraj stanovanje. Preživiš teden ali dva na morju na Škotskem in prodajaš knjige. Kako se ti sliši The Bookshop holiday?Ko obiščeš Argentino, ne smeš izpustiti tega

V enem najbolj očarljivem velikem mestu na svetu Buenos Airesu v Argentini moraš obiskati tole knjižnico. Tudi, če nisi navdušen nad knjigami, te bo ta očarljivost prevzela. To ni navadna knjižnica, je teater. Teater, El Ateneo Grand Splendid, ki sta ga oblikovala Pero in Torres Arngol je najprej služil svojim gledališkim uprizoritvam nato pa kot kino. Sedaj je veličastna knjigarna, skupaj s freskami, balkoni in izvirnimi rdečimi zavesami.


Mmmm, Ko Samui, otok na Tajskem

Le kdo si ne želi preživeti vsaj nekaj dni na krasnem otoku na Tajskem. Ko Samui je otok, kjer poležavaš na peščenih plažah pod kokosovimi palmami in ob zvoku morja bereš knjige. Knjigoljubcem pa je ponujeno še nekaj več, in sicer The Library Hotel. To je minimalistični hotel, kamor pobegneš pred množico in najdeš mirno mesto za počitek, celo za dobro branje. In z imeni vile, kot so The Writer ali The Editor in knjižnico, opremljeno s krasnimi knjigami, tukaj res ne bi smeli imeti težav pri ustvarjanju lastnega literarnega umika.

Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket